Fortsätter att erövra världen

Sedan den där dagen då Maurice Wilks ritade konturerna av en Defender på en strand i Wales har mycket hänt. Land Rover var i många år synonymt med en och samma modell. Men i dag består Land Rover-familjen av en hel uppsättning fyrhjulsdrivna bilar av olika karaktär.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Läs mer på Land Rover

FÖR ATT FIRA Land Rovers 70 år långa historia har det brittiska bilföretaget infört kampanjerbjudanden på flera av deras mest populära vardagsbilar. Här är tre av dem, som på olika sätt, fortsätter att erövra världen.

RANGE ROVER VELAR

Velar lanserades för första gången i fjol vilket gör modellen till det senaste tillskottet i Land Rover-familjen. Det tog inte långt tid innan den vann prestigefulla priser. På bilutställningen New York International Auto tidigare i år utsedde en jury, bestående av 82 medlemmar från 24 olika länder, Velar till ”World Car of the Year Design Award” – eller översatt – världens vackraste bil.

Jag känner mig mycket hedrad och vill tacka alla jurymedlemmar för deras förtroende och stöd till att uppmuntra Land Rover-teamet att fortsätta på sin unika väg. Ralf Speth, vd Jaguar Land Rover, i samband med prisutdelningen.

Den praktfulla suven är verkligen ett iögonfallande fordon. Designfilosofin bakom Range Rover Velar är revolutionerande. Slående proportioner, infällda dörrhandtag och en integrerad bakspoiler bidrar till bättre aerodynamik. Detaljer som den folietryckta grillen ger bilens frontprofil en otvetydig och lyxig närvaro.

Världens vackraste bil 2018.

Även interiören utstrålar modernitet och stilsäkerhet. Instrumentpanelen är utrustad med det som kallas Touch Pro Duo – två tiotumsskärmar. Antalet fysiska knappar har minimerats. I stället styrs alla funktioner med de två stilrena pekskärmarna. Men Range Rover Velar är inte bara en snygg bil. Vare sig du kör på motorvägen eller tar dig fram på en slingrig landsväg ligger fokus hos Velar på kompetens. Fyrhjulsdrift med Intelligent Driveline Dynamics (IDD) och Torque vectoring (momentstyrning) via bromsning gör körningen engagerande.

Velar kan fås i sex olika motorvarianter. Från den ekonomiska dieselvarianten på 180 hk till den potenta 3.0-liters bensinmotorn med sex cylindrar på 380 hk.


Testa själv i AR – placera Range Rover Velar på din uppfart

Utforska Range Rover Velar i AR
Instruktioner:
1. Använd webbläsaren Safari på din mobiltelefon
2. Tryck på bilden ovan
3. Välj AR och placera modellen på en yta
4. Nu kan du utforska bilen i AR
5. Fungerar bara med senaste uppdateringen av iOS 12

DISCOVERY SPORT

Den moderna och familjevänliga Discovery Sport är känd som en av världens mest mångsidiga suv:ar. Sedan den första Discovery Sport släpptes för fyra år sedan har den sålts i 350 000 exemplar. Förra året såldes 126 078 exemplar vilket gör den till den mest sålda modellen, på ett år, i Land Rovers historia.

Modellen Discovery Sport är ett av Land Rovers mest populära fordon.

Discovery Sports enorma popularitet kan förklaras av flera anledningar. Bilens utrymmen går att anpassa efter dina last- eller sätesbehov och kan fås med 5 + 2-säteslayout samtidigt som den förblir kompaktare än traditionella suv:ar med 5 säten. Det här är en perfekt bil för barnfamiljen. Instrumentpanelen kan man få med 8-tums pekskärm eller 10-tums pekskärm med Touch Pro. Oavsett val så utlovas den allra senaste tekniken för intuitiv hantering.

Precis som tid, samhälle och behov förändras, så gör våra fordon det också. Land Rover-familjen.

Brukar du använda släpvagn? Med en dragkapacitet på upp till 2 500 kilo klarar Discovery Sport även de mest krävande uppgifter med släpvagn. Tillval som en elektriskt utfällbar eller avtagbar dragkrok i kombination med bilens utmärkta kamerasystem och släpvagnsstabiliseringsassisten ger överlägsen trygghet vid manövrering och när du ska dra din last.

Även om de flesta som kör en Discovery Sport aldrig någonsin kommer köra på andra underlag än asfalt och grus så klarar den av sand eller snö utan problem. Terrain progress control (ATPC) fungerar ungefär som en farthållare för låga hastigheter och hjälper föraren att helt fokusera på styrning och hitta ett spår förbi hinder i klassisk Land Rover-anda. Med funktionen wade sensing kan du dessutom få hjälp när bilen körs ner i vatten. Sensorer i ytterbackspeglarna tillhandahåller information i realtid via pekskärmen, såsom vattendjup samt bilens maximala vadningsförmåga.

RANGE ROVER EVOQUE

Precis som Range Rover Velar har även modellen Evoque tidigare erhållit pris som världens vackraste bil. Evoque är en mer kompakt bil än både Discovery Sport såväl som Velar och finns i dag som 5-dörrarsmodell, coupé eller cabriolet. Range Rover Evoque cabriolet är kanske den mest iögonfallande modellen. Med sitt svarta canvastak med Z-vikning når bilens fantastiska utseende till en ny nivå.

Range Rover Evoque finns som 5-dörrarsmodell, coupé eller cabriolet.

När Evoque lanserades för sju år sedan kom den att bli märkets bäst säljande bil. Men den lilla suven är mer än sitt yttre. Precis som Discovery Sport kommer Evoque med det toppmoderna systemet All-Terrain Progress Control samt Touch-teknik. Evoque är dessutom mycket bränslesnål i sin klass vilket gör modellen till ett utmärkt val för den som vill kunna köra långa distanser för en rimlig peng.

MED ÖVER SJU miljoner tillverkade exemplar sedan starten 1948 är Land Rover världens föredragna fyrhjulsdrivna fordon. Personalen bakom det ikoniska bilmärket fortsätter att passionerat vidareutveckla Land Rover för att leva upp till sitt arv. När den första Land Rovern visades upp i Amsterdam för sju decennier sedan blev den snabbt känd som kör-precis-vart-du-vill-bilen” – ett fordon perfekt för jordbrukare. Men tiderna ändras, och i dag är Land Rover lika mycket ett vardagsalternativ som vilken annan bil som helst. 70 år är bara början. Och början ser ljus ut.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Läs mer på Land Rover